DIOSOFIA: Filosofia Divină

Pt o cunoaștere relevantă și adevărată ascensiune spirituală

  Jos   »  Home  /  Diosofie | Filosofia Divină > Puterea creatoare a gândului »»

Puterea creatoare a gândului

  .    


Tratate și disertații de Diosofie | Filosofie Divină


Puterea creatoare a gândului


 ..................

.............................
(prima parte înlăturată de către noi...)....... gândul are putere creatoare deoarece s-a nascut din utilizarea unei forte aflate in corpul nostru, și anume, o parte a fortei sexuale.
La fel, și cuvantul rostit are putere creatoare, deoarece -inclusiv laringele- este tot rezultatul utilizarii fortei sexuale din corpul nostru.


Ce rezultă de aici?

Dacă vom conserva oparte a acestei forte creatoare, atunci vom avea o cantitate mai mare de forta la dispozitia procesului de gandire și astfel mentalul nostru va fi mai mare -și mai puternic- decat cel al indivizilor care -abuzand de aceasta energie- isi risipesc energia sexuala.

Aceasta forta sexuala economisita, trebuie folosita in mod constructiv in activitatea intelectuala.
Energia sexuala economisita trebuie transformata (și sublimată!) in scopul utilizarii ei in slujba omenirii.

Daca nu e folosita -adecvat-, atunci poate crea -mari- dereglari in psihicul uman. Daca doar o pastram in noi, stocata, pot aparea -foarte usor- dereglari de tip mental și emotional.


Gândirea
este un proces foarte complicat, care utilizeaza atat creierul fizic cat șicreierul eteric, dupa cum vom vedea; dar foloseste deasemenea atat corpul astral cat și -desigur- pe cel mental.


Procesul este următorul


Ca și Ego-uri, noi ne desfasuram activitatea in stratul superior / abstract -fin- almentalului, in 'materia' acestuia.
Aici, noi observam lumea exterioara prin intermediul corpurilor noastre, adica o sesizam cu ajutorul organelor noastre de simt.
Din imaginile create astfel putem deduce esenta lucrurilor; aceste deductii sunt idei, au o natura abstracta.

Cu ajutorul vointei, noi proiectam aceste idei prin mentalul nostru, iar in mental, ele iau o forma concreta ca 'forme-gand', in timp ce-si aduna din stratul mentalului-concret, 'materia' (energia) mentală necesara.

Apoi, aceasta formă-gând, -prin utilizarea "legii atractiei"- va prelua și 'materia' astrală din stratul astral, iar cu ajutorul ei va crește și se va intari.
Astfel vom obtine o forma-gând compusă, care este capabila sa actioneze asupra creierului eteric, și sa conduca forta vitala prin centrii nervosi necesari și prin nervi, catre nervii motori, astfel luand nastere actiunea, fapta.

Daca gandurile noastre sunt pline de frica, ingrijorare, probleme, atunci efectul lor asupra corpului nostru astral va fi dezavantajos din punctul de vedere al dezvoltarii sufletesti.
Daca avem o problema, sau suntem suparati, atunci corpul nostru astral nu va curge in valuri, ci va fi plin de vartejuri dezordonate.
Acest lucru ingreuneaza inaintarea omului in orice incercare a sa de a scapa de probleme, și de suparari.

Starea aceasta de ingrijorare și de tristete, este asemanatoare cu starea de inceput de inghet al apei ca urmare a scaderii temperaturii.

Datorita vartejurilor din astral, provocate de teama, ingrijorare, tristete, etc, omul va deveni sceptic, cinic și pesimist, iar aceasta stare este asemanatoare cu starea inghetata a apei, deoarece corpul astral al acestor oameni e lipsit de miscare și orice am face, nu reusim sa schimbam aceasta stare sau situatie.

Sa intelegem deci, ca, ori de cate ori ne lasam prada unor sentimente de tristete, teama și alte probleme, ne inghetam materia astralului, iar aceasta stare ne conduce la separarea de iubirea, simpatia și dorinta de a ajuta, a lumii inconjuratoare.

Doar noi insine putemsa ne ajutam in astfel de situatii; sa incercam sa fim mereu vioi, voiosi și optimisti, chiar și atunci cand ne ajung din urma neplacerile.
Tocmai -și de aceea-, sa incercam sa zambim mereu -sincer-, aceasta e singura modalitate care ne va ajuta in astfel de situatii.


Mental
ul subconstient este factorul foarte important al evolutiei noastre.
La orice inspiratie, aerul ce patrunde in plamani, duce cu el o imagine amanuntita a mediului nostru inconjurator. Cel mai mic gand, cea mai mica emotie, patrund in plamani, de unde ajung in sange.

Sângele este produsul cel mai inalt, cel mai valoros al corpului eteric. (!)
Imaginile preluate de sange din plamani sunt duse mai departe și raman imprimate in atomii negativi ai corpului eteric, pentru ca dupa moartea corpului fizic sa fie "judecatorii" omului respectiv.

Daca cineva creaza o forma-gand, fie ea creatoare, fie distrugatoare, de natura pozitiva sau negativa, și o trimite pe aceasta in Univers; atunci cand acea forma-gand isi termina activitatea, ea se va intoarce la creatorul ei, purtand cu ea urmele de nesters ale drumului sau; reusitele sau nereusitele formei-gand sunt pastrate in atomii negativi aieterului reflectoriu, care este un fel de jurnal al vietii omului ganditor, cu gandurile,sentimentele, dorintele, intentiile, vorbele, faptele sale.
Jurnalul acesta reprezinta baza karmica a unui viitor mai apropiat sau mai indepartat.

Trebuie sa mai stim ca gandirea umana rarefiaza, digera, tesuturile corpului fizic.
Astazi, chiar și stiinta exacta recunoaste ca gandurile negative, distrugatoare, ca de pilda teama, ingrijorarea, anxietatea, slabesc sistemul imunitar al corpului fizic, iar acest lucru poate provoca rapid aparitia diferitelor boli.

Sa observam cum acei oameni care zambesc des, sunt boemi, plini de voie buna – bineinteles ca nu-incadram aici pe lenesii delasatori – care rar "se inmormanteaza" in ganduri negative, isi pastreaza vitalitatea formelor-gand, sunt capabili de viata și au o sanatate mult mai buna fata de cei din categoria opusa.

Daca gandurile noastre sunt pline de iubire, intentii bune, dorinta de a ajuta, daruire, atunci vom provoca și vom extrage din altii, spre persoana noastra, aceleasi tipuri de ganduri, si-i vom atrage catre noi pe acesti oameni.


Din cele spuse pana acum putem concluziona ca datorita gandirii abstracte, omul poate ajunge pana acolo incat sa se ridice deasupra problemelor zilnice ale lumii materiale și asa, omul poate sa intre mai usor in legatura cu lumile mai inalte, cu lumile astrala, mentala și cauzala. (!)

Daca avem grija, ca in gandurile noastre sa pastram optimismul, veselia, dorinta de bine, intelegerea, dorinta de a ajuta, slujirea altora, atunci aceste ganduri vor colora atmosfera noastra, starea noastra de spirit.
Daca corpul nostru fizic se formeaza pe baza unei reguli cosmice, in functie de comportamentul nostru mental, atunci gandurile amintite mai sus vor avea efect asupra corpului nostru fizic, a intregii nostre fiinte, și vor afecta și mediul nostru inconjurator.
Sanatatea și bunastare amateriala depind in mare masura de acest lucru. (!)

  -! - 

  ~ * ~

Pentru informatii suplimentare, vezi și pagina 'Energia Vitala & Forta Vitala' / 'Gandul și procesul de manifestare'  »»


© Copyright. Toate drepturile rezervate!

Inapoi la inceputul paginii...


  .    


^ Puterea creatoare a gândului

    EU   RO   HU  
^ Contact Chat / Mesaje online Email Hartă site
:: DIOSOFIE / Puterea creatoare a gândului ::
~ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt cunoaștere adevărată și pt ascensiunea Dvs. spirituală ~
[ DIOSOFIE | siimple-ro | {ŁCMSimple content -Ł | IMG(abs): ev-r/usfls/imgs | CNT & CNTHD: ev-r/usfls/pgs-r} :: Puterea creatoare a gândului ]
05-10-2022
Web: diosofie.ro = energievitala.ro/DIOSOFIE
  .     .
Chat Chat Chat   .  
USA & GB | English   Espanol   HU | Magyar nyelvü   RO | Limba română   EU -European Union- (English)
Echipamente generatoare de Energie Vitală & Forță Vitală,
în serviciul Dvs., încă din anul 1998 pe InterNET, în ajutorul- și sprijinul Dvs., pentru vitalitatea-, succesul, siguranța- și protecția Dvs. energetică !
Energie Vitală & Echipamente generatoare de ENERGIE VITALĂ  |   RADIONICA și Dispozitive Radionice (psionice / psihotronice) de Putere   |   Echipamente MENTALE / Controlul undelor cerebrale   |   Chi FENG SHUI Dinamic: mai simplu și mult mai eficient   |   FORȚA VIEȚII & GENERATOARE originale de Forță Vitală   |   CHI CARD de VITALITATE - Cardul personal chi de energie și vitalitate   |   PRANA: Energia Pranică & Generatoare Pranice   |   DIOSOFIE: Filozofia Divină   |   MAGIA VITALĂ & Tehno-Magie: Magia Viitorului; acum!   |   Orgon, Energia ORGONICĂ și Generatoarele originale Orgonice   |   Chi Manager - mânuind cu succes energiile și forțele subtile
www . energievitala . ro

Copyright© 1998 -  Karl Hans Welz & Alex Sandor / Bio-Energy Corp.  Toate drepturile rezervate! All Rights Reserved!
Up...