English / USA English / UK | GB Limba romana / Republica Moldova Limba română / Romania Hungarian / Magyar nyelvü  EU / European Union

:: Echipamente generatoare de ENERGIE VITALĂ ::

»»  Energie Vitală > Diosofie | Filosofia Divină > Efectul biologic al alimentatiei asupra organismului uman »
^ Începutul paginii ^
Page
Menu
~ Contact  |  Prețuri / Comenzi  |  Energizare (gratis)  |  Harta pagini ~                                                                                                                        

Efectul biologic al alimentatiei asupra organismului uman

.


Tratate și disertații de Diosofie | Filosofie Divină


Efectul biologic al alimentatiei asupra organismului uman


Calitatea și cantitatea alimentelor și a utilizarii lor au un efect major asupra organismului uman.
Conteaza asadar ce-, cum-, cat- și cand mancam și bem.

Organismul are nevoie de proteine, hidranti, diferite grasimi, saruri minerale, vitamine, pe care trebuie sa le aleaga din alimente.

Trebuie sa luam in considerare și faptul ca organismele umane sunt diferite.
Exista organisme asa-zise: risipitoare, econoame și neutre.
Acestea sunt determinate de metabolismul lor: rapid, lent sau echilibrat.

Experimentele clinice arata ca aceeasi cantitate de alimente, de o aceeasi calitate, la indivizi de aceeasi varsta, are efecte diferite. Unii slabesc, altii se ingrasa, iar altii isi pastreaza greutatea dinaintea consumului de alimente.
Astfel, un metabolism rapid necesita mai multa hrana, pe cand un metabolism lent necesita hrana mai putina.


Când să mâncăm
?

Doar atunci să mâncam când ne este foame. (!)
Foarte multi oameni se alimenteaza in functie de niste obiceiuri. In ceea ce priveste numarul meselor pe zi, putem manca o data, de doua, sau mai multe ori pe zi, esential este insa ca din cele 24 de ore, timp de 12 ore sa nu punem in gura alimente.

De pilda, daca cineva ia cina la ora 8 seara, atunci sa nu manance pana la ora 8 dimineata, cel care ia cina la 9 seara, acela sa nu mai puna mancare in gura pana la 9 dimineata, asa vor avea organele insarcinate cu prelucrarea alimentelor, 12 ore de pauza neintrerupta.


Ce să mâncăm
?

Omul e o fiinta cu necesitati culinare variate, asa ca poate manca tot ceea ce este comestibil.
Ceea ce se poate, sa manance crud, ceea ce nu se poate, sa manance usor fiert sau prajit. Printr-o fierbere, prajire exagerata, vitregim alimentele de efectul lor biologic.
Alimentele expuse la temperaturi ridicate isi pierd vitaminele naturale, vitamine foarte importante pentru organism.

Sa punem intotdeauna in prim plan alimentele de origine vegetala.
Fructele și legumele proaspete mai traiesc, iar daca nu le expunem la temperaturi mari, ne dau mai multa energie, de aceea e suficienta consumarea unei cantitati mai mici.

Pe langa carnea consumata in cantitati mici, cele mai importante sunt cerealele, produsele lactate, mai ales iaurtul și chefirul, ouale, precum și toate legumele și fructele.

O atentie deosebita merita ceapa și usturoiul, care nu sunt doar alimente excelente, cat și plante medicinale.
In locul zaharului sa folosim miere.

Se consiliaza utilizarea painii "semi" sau integrale, in detrimentul celei albe, saraca in vitamine. Sa ocolim conservele ce contin diverse substante chimice in scopul pastrarii calitatii produsului.


Cum să mâncăm
?

E important să mancam lent, și sa bem lent, sa mestecam foarte bine mancarea, sa imbibam bine cu saliva orice lichid, pentru ca acesta sa patrunda pregatit in stomac.
Sa mestecam mancarea in gura pana cand are gust, deoarece sistemul nervos se hraneste cu arome.
Din mancarea prost mestecata și inghitita rapid, trebuie sa consumi mai mult pentru ca organismul sa primeasca atata hrana cat are nevoie.

Cel care mananca repede, apucat, isi largeste fără folos stomacul și intestinele, iar organele de prelucrare a mancarii se uzeaza la randul lor. Cu timpul, burta lui se deformeaza, iar omul da impresia de persoana care nu se alimenteaza bine (subnutrita).

Alimentatia echilibrata e foarte importanta.
Sa ne ridicam de la masa cu impresia ca am mai putea manca (!). In felul acesta nu ne incarcam prea mult stomacul.

Intre doua mese sa bem doar apa.

Este indicat sa pastram un echilibru in consumarea carnii, a zaharului, a sarii și a condimentelor.

Sa consumam in mod echilibrat (adica cat mai putin posibil!) cafea, ceai – exceptie fac ceaiurile din plante medicinale – bauturile alcoolice, și pe cat se poate sa reducem -sau sa incetam- fumatul.

Sa ocolim mancarea prea rece sau fierbinte. Alimentele sa fie la temperatura corpului nostru (cu aproximatie).

In timp ce mancam sa nu bem nimic. De baut sa bem doar la jumatate de ora dupa mancare.


Ce să bem
?

APĂ.

Daca este posibil; apa potabila / apa minerala -plată- energizata (adica; incarcata cu Energie- și Forta Vitala), revitalizata și optimalizata. (!)

Pt acesta recomandam Echipamentele de Energie- și Forta Vitala de tip Aqua Optimizer AO 1100 și AO 2000, sau cele de tipul HD, care nu numai ca incarca in cateva secunde un pahar de apa potabila -sau alta hrana a Dvs.,- ci și inlatura informatiile energetice negative și nocive din apa, practic repunandu-l in starea sa originala de APA VIE !

Daca se poate, sa nu bem prea multa apa minerala, deoarece mineralele se depun incet-incet in organism. Putem bea sucuri naturale, care au efect benefic asupra organismului nostru.

Cel care doreste sa aiba grija de organismul sau, dar intampina dificultati in a indeplini conditiile biologice necesare, sa se straduiasca sa le indeplineasca macar partial; sa asculte vocea organismului propriu și sa-si aminteasca din cand in cand zicala:
"Nu traim pentru a manca, ci mancam pentru a trai".


Dr. István Kiss
biochimist, fondatorul și părintele Diozofiei
- ! -

Traducere: Adela Achim
Lecturare și adaptare: Alex Sandor Dezsi

~ * ~


© Copyright. Toate drepturile rezervate!

Inapoi la inceputul paginii... :: EnergieVitala | Echipamente de Energie- și Forta Vitala


Căutare personalizată Google pentru aceste pagini: Echipamente de EnergieVitală & Forță Vitală | www.energievitala.ro & Google »»

 « Pagina anterioară ^ Începutul paginii ^ »
^ Începutul paginii ^
Page
Menu
^ Începutul paginii ^
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de

~ Echipamente generatoare de ENERGIE VITALĂ  |  energievitala.ro ~
Echipamente generatoare de Energie Vitală originale din Super-Orgonită, direct de la Inventator, doar la noi ! Energie și Vitalitate pt protectia- și succesul Dvs.!
www.energievitala.ro
[ energievitala.ro / Efectul biologic al alimentatiei asupra organismului uman  { Contact :: Email :: Hartă site # 19344 - 107.20.10.203 :: (162.213.253.100) :: energievitala.ro/Diosofie---Filosofia-Divina-Efectul-biologic-al-alimentatiei-asupra-organismului-uman | skyview_flex_R-ro | Energie Vitală | Energie Vitala .ro | www.energievitala.ro {ŁCMSimple content-*-Ł | IMG:(abs):le-lf--c/uf/img | pgs-r:(abs):e-v--r/uf/pgs-r} :: energievitala.ro / Efectul biologic al alimentatiei asupra organismului uman ]
{ Google site: Energie Vitală Google site: Energie Vitală | google+ g+ / Google+: Energie Vitala | G Blogger G Blogger: EnergieVitală }